Derfor bør bedrifter blogge

Har du ikke vurdert å blogge før – ja så er tiden inne nå! Vi forteller deg hvorfor.

Hæææ – blogg?!! – tenker du kanskje? Jeg er ingen blogger – jeg driver jo med seriøs business! Ja, og nettopp derfor bør du blogge.

Har du ikke vurdert å blogge før – ja så er tiden inne nå! Vi forteller deg hvorfor. Om du ønsker å skape ditt eget innhold, eller du trenger noen til å lage innholdet for deg – tipsene får du her!

Hvorfor blogge?
Blogging er ikke lenger forbeholdt rosa fotballfruer, sure samfunnskritikere eller hjemmeværende småbarnspappaer. Nei, blogging er for alle, også for bedrifter. Hvis du bruker bloggen riktig, er bloggen en fantastisk markedskanal.

Dagens digitale verden gir oss helt andre muligheter når det gjelder markedsføring – innholdsmarkedsføring(content marketing) er i vinden som aldri før. Gjør deg interessant for målgruppen din, ikke bare fortell dem hva du kan – vis dem det! Fortell dem noe de synes er interessant, noe som fenger, som de har bruk for og kan gjøre til sitt eget.

Leseren blir litt klokere, får tillitt til at du kan det du driver med – uten at du har brukt mange markedskronene på å fortelle det.

Innholdsmarkedsføring er nemlig en langt rimeligere form for markedsføring enn tradisjonell reklame. Opprett din egen blogg, eller e-magasin – og promoter artiklene på FB. Der har du mulighet til å segmentere, slik at du treffer akkurat de du ønsker, med et målrettet budskap.

Skrivesperre?!
Er du blant dem som er glad i å skrive og har tid til å blogge, ingenting er bedre – kjør i gang! De fleste er nok i kunne-tenkt-seg-å-blogge-men-ikke-tid-til-å-prioritere-det kategorien, tiden strekker ikke til – og det er bare tusen andre ting som føles viktigere enn å blogge… Skrivesperre er også en vanlig årsak til at bedrifter ikke kommer i gang med bloggingen – det stopper liksom opp før du i det hele tatt har kommet i gang.

Uansett årsak for fravær av blogg – det er bedre å la andre hjelpe deg med bloggen, enn å la være å blogge. I Berg Allum skriver vi til en hver tid en rekke blogginnlegg og artikler for kunder som ser viktigheten av innholdsmarkedsføring, men som av ulike årsaker ikke har tid til å skape innholdet selv. Vi skriver blant annet artikler for Vaktmesterkompaniet i Oslo, hvor deres e-magasinartikler postet på Facebook generer langt flere klikk enn vanlig FB-annonsering. Vanlige annonser er faktisk dobbelt så dyrt!

Vi har de siste årene vært en av flere leverandører av blogginnlegg til Jotuns «Lady inspirasjonsblogg» og e-magasin. Vi må virkelig berømme Jotuns digitale team for hvordan de har satt inspirasjon i høysetet.  De har skapt et fantastisk engasjement rundt interiør, oppussing og Jotuns merkevarer, gjennom blant annet bloggene sine.

Små bedrifter som Tannklinikken Skeie og Crema Kaffebrenneri har også valgt å bruke blogg som del av sin kommunikasjon. Uansett bedriftstørrelse eller bransje – det er alltid masse å skrive om, som er nyttig lesning for dine kunder.

En blogg vil skape trafikk til nettsiden din, hvis du gjør den interessant for leserne dine. Deler du innleggene via sosiale medier, har du en fantastisk trafikkdriver – til en billig penge.

Ingenting å lure på, kjør blogg! Og husk da, at trenger du skrivehjelp – så hjelper vi deg gjerne!