Hold Norge i gang!

Nå gjelder det folkens! Nå må de av oss som bare har gjørme til anklene (og ikke til halsen) bidra der vi kan. Hvis alle bedrifter og privatpersoner drar i nødbremsen nå, blir dominoeffekten bare verre og verre. Vår oppfordring er klar: Vi som har mulighet, må handle varer og tjenester av hverandre! Vi må handle lokalt, vi må handle av norske bedrifter. Vi som driver bedrifter må tenke nytt, og tilpasse produktene våre til situasjonen vi er i. Dette er det mange gode eksempler på allerede, se et lite utvalg til inspirasjon nederst i artikkelen.

Tenk nye muligheter
Aldri har vi stått oppi større omstilling på så kort tid. Nå som vi har kommet over sjokkfasen, er tiden inne for å tenke muligheter. Nå er det gjerne «ut av boksen»- idéer som gjelder. Her er en liste med spørsmål du kan benytte i et brainstormings-videomøte med kollegaene dine:

  1. Hvilke behov har folk der hjemme nå? Eller hvilke behov har bedrifter nå? (Avhengig av hva du selger). Ofte kan det være lurt å lage en liste med «problemer» folk gjerne vil løse.
  2. Hvilke av disse problemene har vår bedrift kompetanse på, eller produkter som kan bidra i løsningen?
  3. Hvordan kan vi benytte kompetansen vår på en ny måte eller tilpasse produktene våre til dagens situasjon?
  4. Hvilke produkter/tjenester bør nå vi tilby og hvordan kan vi sørge for at folk får vite om dem?

P.S. Vi kan guide dere gjennom en videoworkshop hvor vi sammen jobber frem noen «quick wins» i denne tiden. Det kan være lurt å ha med noen utenfra. Har du ikke råd til å hyre inn profesjonelle, spør en venn om å bidra. Mange blir glade for å være til nytte i disse dager.

Takk til kundene våre!
I Berg Allum er vi heldige som har mange solide kunder som ikke er av de aller hardest rammede av Koronakrisen. Vi er heldige som kan jobbe fra hjemmekontor. Vi er heldige som har mange kunder som har valgt å opprettholde prosjektene vi holder på med. De kunne lett ha trykket på panikk-knappen de også (panikk smitter jo minst like raskt som viruset), men de gjør det ikke. De vet at de akkurat nå er med på å opprettholde deler av næringslivet i Norge. Og de vet at de får levert tjenester de trenger fra oss. Både kortsiktig, som for eksempel kampanjer, og langsiktig – som strategi eller nye konsepter. Vi har til og med fått nye kunder i denne perioden! Kunder som ønsker å benytte tiden godt, slik at de kommer ut av «lock down» med en flunkende ny verktøykasse for kommunikasjon. Tusen takk til våre kjære kunder, dere bidrar til å holde Norge i gang!

Den positive dominoeffekten
Når våre kunder opprettholder sine prosjekter hos oss, betyr det at vi i Berg Allum fortsatt kan opprettholde drift – og gi oppdrag til våre mange samarbeidspartnere. Vi kan fortsatt kjøpe produkter og tjenester som vi trenger. Vi sitter faktisk og vurderer hvilke kjøp vi eventuelt kan fremskynde, slik at vi kan gjøre lokale kjøp nå. Det blir vårt lille bidrag til å holde Norge i gang.

La deg inspirere av kreative bedrifter fra vårt kjære Sandefjord og landet forøvrig
Det er mange bedrifter som er helt rå på tilpasning om dagen. Her er noen eksempler på bedrifter som tenker nytt. (Dette er ikke annonsering, bare kreative folk vi har lyst til å trekke frem😊 Teksten fortsetter mellom eksemplene).

Nydelige Bakgården Cafe i Sandefjord tilbyr hjemmelaget middag laget med kjærlighet❤️ Dette skal testes!


Foto hentet fra Facebook

Kunden vår Nextcom leverer en veldig bra hjemmekontor-løsning til bedrifter som driver med salg og kundeservice. De har kastet seg rundt og kan nå få nye kunder i drift med ny hjemmeløsning på bare én dag. De kjører også kampanjer i sosiale medier, for å fortelle om sin løsning og viser frem fornøyde kunder.


Foto hentet fra Facebook

Frisørsalongen min, Studio Blush, tilbyr hjemlevering av deilige produkter til hud, hår og kropp. Kanskje du kan bruke litt av det du ikke fikk brukt på frisørbesøket på litt hverdagsluksus herfra?


Foto hentet fra Facebook

På fredag var Per og jeg på «LIVE konsert»hjemme i stua. Ingrid Olava fra Sentralen i Oslo. Vi vippset kr 250 til Kronerulling og fikk en nydelig konsertopplevelse fra sofaen.


Foto hentet fra Facebook

Treningssenteret mitt, e2 Treningsenter har laget timeplan med LIVE hjemmetrening. Jeg fikk med meg barna på en super Zumba økt i forrige uke og vi gleder oss til flere økter. Jeg kommer absolutt ikke til å be om refusjon av treningsavgiften min, og oppfordrer alle som ikke MÅ, til å gjøre det samme.


Foto hentet fra Facebook

Nøtterøybedriften Plexon, lager vanligvis innredninger i pleksiglass. De har tilpasset bedriften til å produsere skjermer for smittevern –  og opplever stor pågang.


Foto hentet fra Facebook

Hold deg hjemme, hold ut, tenk nytt og hold Norge i gang
Dette kommer vi gjennom sammen, folkes💪🏻 Ta vare på hverandre, følg anbefalingene fra FHI og gjør det du kan for å holde Norge i gang!