Hasås

Hasås er en av landets ledende leverandører av trevirke. De har et brennende engasjement for faget sitt, og alltid kunden i fokus. Bedriften har levert kvalitetskledning, panel, gulv og terrasser siden 1957. De selger sine produkter til flere store byggevarekjeder og proffkunder. Siden oppstarten har de hatt en helt eventyrlig vekst. I dag består selskapet av tre avdelinger, har 132 ansatte og omsetter for 750 millioner i året.

Vårt samarbeid med Hasås startet tidlig i 2017. Hasås ønsket en tydeligere strategi for sitt interiørpanel, og slik begynte vårt samarbeid. Vi har siden den gang fått gleden av å jobbe med dem på en rekke ulike og spennende prosjekter.

 

Strategi

Vi har vært med Hasås på en spennende reise fra lokal produksjonsbedrift, til et moderne salg- og markedsorientert konsern. På denne reisen har vi bidratt med strategi, prosjektledelse, markedsføring og utvikling av nye merkevarer. Spesielt stolte er vi av produktkonseptene Stjernepanel og Kjernekledning, som har skapt betydelig vekst.  

Sammen med deres markedsavdeling har vi jobbet med å bygge merkevaren Hasås. Selskapet har hatt en kraftig økning i omsetning, og virkelig styrket sin attraktivitet i markedet. I juni 2021 ble selskapet kjøpt opp av det store konsernet AT Skog, hvorpå Hasås kjøpte Lundgrens Hyvleri i 2022 og fusjonerte med Eikås Sagbruk i 2023. I forbindelse med oppkjøp og fusjoner har vi bistått med sub-brand-strategi. 

Design

Siden 2017 har vi hatt ansvar for det meste av markedsmateriell og grafisk profil for Hasås. Det startet i det små, med modernisering av logoen deres. De ville at den skulle føles ny, men gjenkjennbar. Med noen små justeringer fikk logoen en effektfull oppdatering. Den var fortsatt lett å kjenne igjen, og de kunne skifte den ut gradvis på alt materiellet sitt. Vi tok samarbeidet videre med utviklingen av Stjernepanel og Kjernekledning. Her skapte vi to helt nye konsepter med full grafisk profil, og alt som hører til. I tiden etter dette har det kommet til flere nye ikoner og grafiske elementer, der former og fargepalett henger sammen i en helhetlig profil.

Noe av det vi har gjort for Hasås:

 • Visuell profil inkl. profilmanual
 • Nettside: struktur, design og tekstarbeid
 • Brosjyrer: design, tekst og foto
 • Annonser
 • Film og foto (i samarbeid med dyktige fotografer som Fogra reklamefoto og fotograf Anne Bråtveit)
 • PowerPoint-mal og presentasjoner
 • Messemateriell
 • Markedsmateriell til forhandler
 • Annet markedsmateriell som plakater, rollups, produktemballasje og vareprøver

Kommunikasjon

Med både proff- og sluttkunder som målgruppe for sin markedsføring, har Hasås mange kommunikasjonsflater å fylle. Vi har bidratt med å strukturere og spisse kommunikasjonen, slik at den treffer riktig.  

Noe av det vi har gjort for Hasås:

 • Operativt ansvar for sosiale medier (Facebook og Instagram)
 • Innholdsmarkedsføring, inkludert blogg og influenser-samarbeid 
 • Relasjonsmarkedsføring (CRM/nyhetsbrev) 
 • Salgscoaching 
 • Kundeundersøkelser  
Kunde

Hasås AS

Trenger du hjelp av oss?

For Hasås har det å jobbe med Berg Allum virkelig gitt oss et løft. En gjeng med engasjerte og kreative mennesker som har både evne og vilje til å sette seg inn i våre produkter, vår bransje og våre utfordringer. Vi er på ingen måte ferdige, og håper å fortsette det gode samarbeidet med Berg Allum.

Elin Hasås Pettersen, Markedssjef
Hasås StjernepanelHasås StjernepanelHasås StjernepanelHasås StjernepanelHasås StjernepanelHasås StjernepanelHasås StjernepanelHasås BærekraftHasås referanser