Derfor tror vi på en fleksibel jobb-hverdag

I Berg Allum tror vi på frihet og fleksibilitet for våre ansatte. Vi du sove litt lenger etter en tøff natt med minstemann? Helt greit. Vil du trene kl. 9? Helt greit. Vil du hente litt tidlig på SFO for å rekke å spise middag før fotballkampen? Vil du jobbe hjemmefra? Helt greit. Du trenger ikke å fortelle hvorfor du forlater kontorplassen din heller, vi er aldri «dommer» over om det er viktig nok eller ikke.

Mange bedrifter ser verdien av å tilrettelegge for jobb/fritids-balansen

Livet er mer enn jobben. Vi tror at hvis vi klarer å tilrettelegge for en god balanse for våre ansatte, så vil de også levere enda bedre resultater. Vi er ikke alene om å mene dette. Sir Richard Branson i Virgin introduserte fleksibel arbeidstid for mange år siden, og melder om økt effektivitet, mer fornøyde ansatte og topp kvalifiserte søkere til ledige stillinger.

“Flexible working is smart working. Screw business as usual. If you trust your people to make their own decisions, they will reward you.” Richard Branson, Virgin.

Foto: Shutterstock

 

Forskning viser at bedrifter med fleksibel arbeidstid & sted fører til økt effektivitet og høyere lojalitet til arbeidsplassen. De fleste rapporter viser at dette er vinn- vinn, både for arbeidsgiver og arbeidstaker. Vodaphone, Unilever og AirBnb er andre eksempler på bedrifter som tilbyr en fleksibel arbeidshverdag.

Høy fleksibilitet betyr ikke færre krav til de ansatte

Vår erfaring er at fleksibilitet gir resultater. Berg Allum-gjengen blør for drakta. De leverer knallgode leveranser for kundene våre, og for Berg Allum. For selv om folk hos oss jobber fleksibelt, betyr ikke det at de ikke stilles krav til. Snarere tvert i mot. Her jobber alle de timene de skal i løpet av en uke. De måles alle på både faktureringsgrad og kvaliteten de leverer til kundene våre. Men de gjør jobben når det passer for dem. Så lenge kundens behov alltid er ivaretatt. Vi ser også at når det plutselig er behov for å jobbe en sen kveld eller en søndag, så er alle fleksible tilbake. De stiller opp som den største selvfølgelighet i verden.

Fleksitid er ikke mulig i alle bransjer

En undersøkelse gjort av Fafo i 2018 viser at fleksibel arbeidstid er mest utbredt i bransjer der det gjøres «kontorarbeid». Vi forstår at det ikke er mulig å tilby samme fleksibilitet i alle bransjer, spesielt ikke der det jobbes vakter og skift. Men for mange bransjer, så tror vi det er mulig å tenke litt nytt rundt fleksibilitet. Nesten halvparten av norske bedrifter (spesielt kontorbaserte) tilbyr fleksitid i en eller annen form. Men vår hypotese er at mange fortsatt opererer med kjernetid 09-15, og at det er få som har tatt steget helt ut.

Fornøyde ansatte er lønnsomt

Det å erkjenne at dine ansatte har et liv utenom jobben, vil gi deg veldig mye igjen. Og du skal se – de fleste er på jobben i helt vanlig arbeidstid likevel.  Så her er vårt lille tips til  ledere for ansatte ved kontorpulter. Gjør en ny vurdering av fleksibiliteten du tilbyr gjengen din. Det kan bli lønnsomt.

Per & Helene