Strategisk design – hva er det?

Lurer du på hva vi designere bruker tid på når vi skal utforme en ny logo og visuell profil for kundene våre? Når den står alene kan en logo se veldig enkel ut, og du tenker kanskje at «det der tar vel ikke så lang tid å lage?».

 

Sannheten er at det ligger en grundig prosess bak resultatet. Vi tar tak i virksomhetens overordnede strategi, og bruker den som utgangspunkt for logoens utforming og hele den visuelle profilen. Dette kaller vi strategisk design. Vi gjør undersøkelser, skisser ned tanker og ideer, og tester ut forskjellige løsninger for at resultatet skal bli best mulig.

 

 

Du kan se for deg et isfjell. Logoen og den visuelle profilen er toppen av isfjellet. Det er dette som er synlig for alle, og som er bedriftens ansikt utad. Det du ikke ser, er alt det som ligger under overflaten. Her ligger den strategiske prosessen, og det er den alt det synlige er bygget på. Du ser det på illustrasjonen under.

Her kan du lese mer om visuell identitet.

 

 

Det kan være fristende å hoppe over dette steget, og tenke at «det holder vel å lage en logo som ser fin ut?». Og det går selvfølgelig an å lage en fin logo, men da blir den mer til pynt og dekor, og har ingen dypere betydning. Kommunikasjonen i markedsmateriellet ditt blir rett og slett bedre når du har en gjennomtenkt og strategisk tanke bak den visuelle profilen. For den er mer enn en logo. Den bør inneholde farger, fonter, former og ikoner – en visuell identitet som viser verden hvem dere er.

 

Effekten av strategisk design

Et strategisk design kan bidra til at virksomheten din når sine forretningsmessige mål, og skape varige konkurransefordeler. Et godt gjennomarbeidet design kan faktisk gi økt salg og vekst for bedriften din.

Når logoen og den visuelle profilen din er på plass, kan den rulles ut på alle flater og i alle kanaler. Bruker du den konsekvent overalt, vil kundene kunne kjenne igjen bedriften din  – selv før de ser logoen.

 

 

Hvorfor lønner det seg å betale for strategisk design?

  1. Bedriften din får et profesjonelt uttrykk. Logoen og den visuelle profilen er deres ansikt utad, og da er det viktig å gi et godt førsteinntrykk.
  2. Dere oppfattes troverdig og skaper tillit hos kundene, fordi dere signaliserer høy standard og kvalitet.
  3. Kundeopplevelsen på nettsiden blir bedre. Et tydelig og intuitivt design gjør det enkelt og behagelig for kundene dine, og gir dere et viktig konkurransefortrinn.
  4. Bygger en sterk merkevareidentitet som gjør at kundene kjenner dere igjen, og forstår hva dere vil formidle.
  5. Gjør det enklere å skille seg ut i mengden.
  6. Hjelper bedriften din å tiltrekke seg flere kunder og øke salget, noe som gir både økt fortjeneste og vekst.

 

 

Trenger din virksomhet ny logo og visuell profil? Da er det bare å kontakte oss i design-teamet!

Jannicke & Linn

jannicke@bergallum.no / design@bergallum.no