Unngå disse PowerPoint-tabbene

Vi ser det alt for ofte. Dårlige PowerPoint-presentasjoner. Lite gjennomtenkte og rotete, med utydelige budskap. En god PowerPoint-presentasjon kan være et viktig kommunikasjonsverktøy brukt riktig.

Vi har oppsummert de vanligste PowerPoint-tabbene – og hvordan unngå dem.

Tabbe nummer 1: Ego trip
Slutt å snakke om deg selv, snakk heller om de som hører på og det som er relevant for dem. Lange bedriftspresentasjoner med organisasjonskart og «så gjorde vi slik og så gjorde vi slik» er sjelden spennende å høre på.

Løsning: Sett deg inn i behovene til ditt publikum. Hva er de opptatt av? Tenk på hvordan du kan hjelpe dem å løse deres problemer eller fortelle dem en historie som gir dem mening.

Tabbe nummer 2: Tekst-bonanza
Presentasjoner skal sees – ikke leses. Hvis du stappe presentasjonen din full av tekst, ender du med at folk leser istedenfor å høre på deg.

Løsning: Bare bestem deg. Kutt tekst. Behold det viktigste. Men OBS! Dette krever at du forbereder deg godt på hva du skal si. Legg alt du ikke fikk plass til i notatfeltet og forbered deg godt på hvordan du skal formidle hvert budskap.

Tabbe nummer 3: Dårlige bilder for å «fylle inn»
Det verste er de typiske iStock-bildene (bildebank). For eksempel en person i dress med tommel opp eller to som håndhilser. Eller en salig miks av ikoner og tegninger limt inn om hverandre.

Løsning: Bruk færre, større bilder. Du kan laste ned mange fine helt gratis på Pixabay.com og unsplash.com. Alternativt ta noen bilder selv, som passer temaet selv eller spander på en fotograf.

Tabbe nummer 4: Ta det på sparket
Uansett hvor trygg du er i presentatør-rollen. ALDRI tro at du kan holde presentasjonen uten å ha forberedt deg godt på hva du skal si og hvordan. Uansett på om du liker å presentere eller ikke, forberedelser er alt.

Løsning:Du må øve øve øve. Skriv det du har tenkt å si (eller stikkord) i notatfeltet. Få flyten i det, ta tiden på deg selv. Reis deg opp og snakk høyt, helst foran en du stoler på, som kan gi deg tilbakemeldinger. Øv både på formidling av tekst og kroppsspråket ditt.

Tabbe nummer 5: Effekt-dilla
For mange år siden gikk vi berserk med animasjoner og overganger. Det fløy inn tekst og bilder herfra og derfra – og vi slang gjerne på litt lyder også. Det er ut! Bruk effekter til å understreke viktige poenger, men her gjelder regelen «less is more».

Løsning: Bruk gjerne overganger hvis du skifter tema, eler animasjoner hvis du vil vise litt av innholdet av gangen.

Slik kommer du i gang med en god PowerPoint-presentasjon
En god presentasjon kan vær et viktig verktøy i din kommunikasjon, men du må bruke tid på den. Mange undervurderer viktigheten av gode presentasjoner. Du må bygge en historie som folk husker – og du må snakke om ting tilhørerne er opptatt av. Vi deler våre beste tips til en god PowerPoint-presentasjon her.

Mange har ikke tid, lyst eller oppdatert kompetanse til å lage en skikkelig god presentasjon, derfor hjelper vi mange av kundene våre med akkurat dette. Her kan du se kommentarer fra en av de vi har hjulpet. Trenger du hjelp til å lage en slik presentasjon som akkurat DU fortjener, så ta kontakt med meg.